Pages

woensdag 2 augustus 2017

Stamping Techniques 101: Embossing Paste


Hey hallo! Het is alweer de eerste woensdag van de maand en dat betekent dat het weer tijd is voor de maandelijkse bloghop van Stamping Technieques 101. Deze maand staat Embossing Paste centraal in de bloghop met internationale collega's.


Embossing Paste is een product wat sinds kort is toegevoegd aan ons assortiment. Ik had er nog niet eerder mee gewerkt dus deze maand voor mij een echte uitdaging. Maar ik kan je zeggen dat het gebruik van Embossing Paste mij niet is tegen gevallen.


Na wat oefenden met de stencils besloot ik om mijn eigen stencil te maken. Ik vind de motiefjes van onze stencils geweldig maar wilde daarom eens kijken of ik mijn mogelijkheden zou kunnen uitbreiden. En omdat deze pasta wit opdroogt wilde ik een gekleurde ondergrond gebruiken. 1) Je hebt dus een stukje Window Sheet (of ander plastic) nodig waar je uit kan stansen. Ik heb voor het stansen gebruik gemaakt van de Eclectic Layers Thinlits, dezelfde stans als vorige maand. Die kaart vindt je <hier>. Ik vind dit een heel gaaf motief.


2) Met een spatel breng je pasta aan. Je smeert als het ware de pasta over je stencil.


3) Omdat ik een groter oppervlak wilde heb ik punt 2 nogmaals herhaald. Je kunt je pasta laten drogen maar het drogen kun je ook versnellen door gebruik te maken van je Heat Gun.


4) Leg de stencil op de gedroogde pasta en smeer weer in met pasta. Droog de pasta en ga verder met versieren.


5) Als de pasta droog is dan kun je je achtergrond versieren. Ik heb eerst de tekst gestempeld. Deze komt uit de set Christmas Quilt en oooooh wat jeukten mijn handen om met deze set uit de nieuwe herfst/winter catalogus te werken! Met een zwarte Stampin' Write Marker heb ik alleen de tekst Merry Christmas gekleurd en afgedrukt.

De set Christmas Quilt bestaat uit geometrische vormen die ik heel leuk vind bij deze achtergrond. Ik zie ook al mogelijkheden om de pasta met de bijpassende stansen te gebruiken. De kleurencombinatie voor het bijpassende DSP vind ik heel bijzonder. Heel goed het hele jaar te gebruiken en als je je kerstkaarten er mee maakt dan heb je een hele leuke combi. En natuurlijk is deze set niet alleen voor quilters. Gestikte accenten zijn nog steeds trend dus deze set kan ook heel goed met bijvoorbeeld de Stiched Shaped Framelits.


Hop snel verder naar mijn collega Heike die ook een hele leuke toepassing heeft voor de pasta!

Fijne avond en ik hoop je snel weer te zien bij een volgend blogberichtje!Deelnemende collega's:
Carmen Morris (ikzelf)2 opmerkingen:

Sandi MacIver zei

how pretty, it turned out beautifully and thanks for the step by step instructions

Marlieke zei

Mooi! Is 1 van mijn favoriete dies.
Ik heb deze week ook voor t eerst met de embossingpasta gewerkt. Om het meteen maar 'makkelijk' te maken zelf een kleur gemengd vanaf een inktpad omdat ik niet de juiste kleur refill had, haha. Nu verder afmaken en dan kan ik laten zien.