Pages

woensdag 5 april 2017

Stamping Techniques 101: Sponsen


Goedenavond! Misschien een vreemd tijdstip om langs te komen maar sinds deze maand is de tijd veranderd waarop we de bloghop doen voor voor de Stamping Techniques 101. Vanaf vandaag is de tijd rond de klok van 10.

Deze maand staat de techniek in het teken van sponsen. En dat is een techniek die ik graag toepas. Afgelopen weekend stond ik op het Creaweekend waar heel wat mensen deze techniek konden uitproberen. Ik heb mijn kaarten gemaakt in combinatie met de techniek 'maskeren' die je een aantal maanden terug hebt kunnen zien tijdens deze bloghop. Voor dat berichtje klik je <hier>.


Ik heb hier gebruik gemaakt van de set High Tide. Met deze set kun je waanzinnige scenery kaartjes maken. En het is heel leuk om dan de spons techniek hierbij te combineren.

Werkwijze:
1. Stempel het zand.
2. Stempel de vuurtoren in twee stappen in de uitsparing.
3. Stempel de vuurtoren nogmaals op een Post-it papiertje en knip deze uit.
4. Plak de vuurtoren af en stempel de zee.
5. Spons dan de lucht met Soft Sky inkt met behulp van een Sponge Brayer. Begin hierbij aan de bovenkant en rol dan naar beneden.
6. Herhaal het rollen totdat je een je een mooie blauw lucht hebt. Deze hoeft niet egaal te zijn.
7. Spons de gescheurde onderrand met Crumb Cake inkt. Gebruik hiervoor een Stampin' Sponge.
8. Stempel de tekst en vogels en bevestig je tafereeltje op een stuk Real Red cardstock en vervolgens op Night of Navy cardstock.


Je kan met sponsen nog meer elementen toevoegen aan je kaart zoals hier boven de zon. Pons hiervoor een cirkel uit een Post-it papiertje. Plan de het Post-it papiertje met de opening waar je het zonnetje wilt hebben en spons met So Saffron inkt. Bedek vervolgens de zon met de uitgeponste cirkel en volg dan stap 1 t/m 8. Voor wat extra wolken kun je ook met een sponsje plaatselijk een beetje sponsen met wat donkerdere blauw bijvoorbeeld Marina Mist.
Klik gezellig door naar mijn collega Heike die ook weer een gaaf project heeft gemaakt.


Deelnemende collega's:
Carmen Morris (ikzelf)

Ik zal deze week helaas niet veel bloggen. Morgen begint OnStage, het Stampin' Up! congres. Dit jaar vindt dit waanzinnige evenement plaats is Amsterdam waar ik met 800 collega's van over heel de wereld zal gaan genieten van training en creativiteit. Volgende week zal ik weer aanwezig zijn. Gezellige avond en ik hoop je volgende week te zien bij een volgend blogberichtje!


3 opmerkingen:

Marlieke zei

Dit is zo'n gave set! Ik kan er ook echt wel mee aan de gang blijven. Toevallig is mijn laatste post tot nu toe ook met die set. Ik vind jouw kaartjes ook erg gaaf! En sponstechniek is heerlijk om te doen. Doe ik eigenlijk veel te weinig. Heel veel plezier (Have functie ;-)) bij OnStage en CentreStage! Ik ben heel benieuwd wat jullie allemaal te zien en te horen krijgen. Geniet ervan!
Groetjes Marlieke

Patrice zei

Stunning cards, love them both but adding the sponging is the perfect finishing touch.

Sandi MacIver zei

WOW, that card is absolutely Stunning, I love everything about it. Cool idea to combine the masking with the sponging for this month.. I agree too, it's an absolutely outstanding stamp set.