Pages

vrijdag 6 januari 2017

Vintage Vrijdag #76: Stampin' Up! ~ Touches of Texture


Goedemorgen! Het is vrijdag dus weer tijd voor het vaste vrijdag item, de Vintage Vrijdag! Ik moet zeggen dat het idee voor deze kaart spontaan is geboren. Terwijl ik nog bezig was met de Urban Underground serie bedacht ik dat dit wel eens een leuke serie kon zijn voor mijn vintage kaartjes. Vandaag dus niet mijn favoriete bruintinten maar een experimentele, out-of-the-box (voor mij dan) kleurencombinatie.


Het is altijd weer een kunst om een kaart van 10,5 x 21 cm op de foto te krijgen, vooral als je geen fotografie wonder bent net als ik. Om te voorkomen dat ik een levensgrote foto moet plaatsen kies ik voor deze maat maar hierdoor is de foto iets onscherp. Klik op de foto zodat je een mooi plaatje ziet.

Voor de basis van de kaart heb ik de set Touches of Texture genomen. Deze set is echt een van de mooiste sets die ik heb liggen maar heb hem al lang niet gebruikt. Ik heb dan ook voor de achtergrond zo veel mogelijk stempeltjes gebruikt.


Aangezien er ook een libelle in de stempelset zit, heb ik uit de stansenset Detailed Dragonfly een libelle gebruikt. Wat was dit weer heerlijk combineren! Het 'schriftenpapier' heb ik gemaakt met de achtergrondstempel Writing Notes gebruikt. Deze heb ik met Smokey Slate inkt afgedrukt op Very Vanilla cardstock. De gaatjes heb ik gemaakt met een ouder ponsje waar ik de naam even van kwijt ben. Verder heb ik gebruik gemaakt van DSP uit de Urban Underground serie. De randen heb ik dit keer gesponst met Smokey Slate inkt.

De tekst komt uit de set Oh So Succulent. Ik vond dit een geweldige tekst (The best love story is the one you write together) maar kon het woordje love niet gebruiken bij dit thema. Ik heb de tekst dus in twee keer afgedrukt m.b.v. een Basic Black Stampin' Write marker. Eerst het stukje 'The best the one you write together' en daarna heb ik het stukje 'story is' er achter gestempeld. 
Doordat dit een photopolymeer stempel is kunt je er gemakkelijk doorheen kijken en dat maakt het netjes achter elkaar krijgen van de tekst gelukkig wel wat makkelijker.


Maar kun je geloven dat terwijl ik de foto's bekeek ik ontdekte dat er iets vreselijk fout is gegaan bij het stempelen??? Dat was mijn straf voor het niet gebruiken van mijn brilletje hahaha! Zie jij het?

Nou, dit was een lange post voor deze vrijdag. Ik wens je een hele gezellige dag en hoop je snel weer te zien voor een volgend blogberichtje.

=======================================

De gebruikte producten zijn gemakkelijk online te bestellen (afrekenen met Credit Card). Door op het gewenste product te klikken kom je automatisch in mijn webwinkel. Gebruik je de hostess code WA2UECE6 om af te rekenen dan stuur ik je een kleinigheidje. Liever meedoen met een verzamelbestelling en besparen op verzendkosten? Kijk dan in de zijbalk voor besteldata en mijn emailadres om je bestelling te mailen zodat je kunt afrekenen met iDEAL!

2 opmerkingen:

Bianca zei

Wat een gave kaart, Carmen! Heel erg mooi! Ik vind dit een leuke stijl van kaarten maken.

Unknown zei

Wat een super kaart Carmen, ik ga hem maken met mijn eigen touch.