Pages

woensdag 1 augustus 2018

Stamping Techniques to Try: Marbling Effects using the Stamparatus


Heej hoi! Het is weer de eerste woensdag van de maand en dat betekend dat er weer een techniek centraal staat in de bloghop met mijn Stampin' Up! collega's. Deze keer een ware uitdaging voor mij want het heeft alles te maken met vieze vingers hahaha! Deze techniek heb ik nooit eerder toegepast.


Ik had zo graag een filmpje gemaakt van deze techniek maar helaas heeft de tijd me iets in de steek gelaten. Maar ik ga je uitleggen hoe het werkt. Het is niet moeilijk.


Je gebruikt de Stamparatus om je afdruk telkens op dezelfde plek te kunnen maken. Je maakt de afdruk met de lichtste kleur inkt. Vervolgens ga je met je vinger, beschermd door een plastic zakje of handschoen, inkt aanbrengen op de stempel. En dan druk je af. En dat herhaal je een paar keer. Deze methode van inkt aanbrengen heb je misschien al eerder gezien met een dauber maar met je vinger heb je veel meer controle over de hoeveelheid inkt die je aanbrengt en waar. Je kunt verschillende effecten creeeren door veegjes je maken of aan te tippen. Het eindresultaat is een gemarmerd effect.

Deze techniek is in het bijzonder geschikt op de zogenaamde solid stempels, waarbij je veel rubber of photopolymeer hebt. De labels komen uit de Blended Seasons Bundel. Deze exclusieve bundel is gedurende de maand augustus verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Kijk snel bij mijn collega's naar wat zij hebben gemaakt met deze bijzondere techniek. Ik wens je een fijne avond en hoop je snel weer te zien bij een volgend berichtje.


2 opmerkingen:

Delys zei

Beautiful card Carmen! Great choice of stamp set to do this technique on!

Libby Dyson zei

Great card, thanks, Carmen. Lovely colours too