Pages

woensdag 5 oktober 2016

Stamping Techniques 101


For my foreign readers please use the translation option on the right in de side bar. Thank you!

Hallo allemaal! Vandaag ben ik er met een leuk nieuwtje! Ik ben gevraagd om Nederland te vertegenwoordigen in de maandelijkse bloghop van internationale demonstratrices. Hoe cool! Vanaf nu dus elke eerste woensdag van de maand mijn bijdrage!


Deze maand is het thema Z-fold. Het woord zegt het al een beetje... Een kaart met diverse vouwen. Ik ben aan de slag gegaan met een winters thema maar dan wel met een mannen vleugje. Ik vind het best moeilijk om mannenkaarten te maken laat staan kerstkaarten voor mannen. Met dit leuke DSP blokje Warmth & Sheer kan je echt alle kanten op. De bijpassende accessoires maken dat je vrij snel resultaat hebt.


Wat heb je nodig:
- Basic Black Cardstock 14,5 x 30,5 cm; 30,5 x 5 cm
- Crumb Cake Cardstock 14 x 10 cm; 10 x 4,5 cm
- Christmas Cheer, 4 stukjes diverse motiefjes 14 x 5 cm
- Washi Tape

De basis van de kaart is heel makkelijk te maken als je gebruikt maakt van onze Stampin' Trimmer. Ril de strook ip 2"; 4"; 8" en 10". Vouw eerst naar binnen op de 4" en 8" ril. Gebruik een Bonefolder om de rillijnen aan te scherpen. Ril vervolgens de 2" en de 10" rillijnen naar buiten. Dit is de basis van je kaart. Vervolgens versier je de binnenkant met een tekst en accessoires uit de stempelset en kun je washi tape gebruiken voor extra versiering. De kleine delen beplak je met DSP. Als je alle versiering hebt aangebracht dan vouw je de kaart dicht en vouw je de strook Basic Black Cardstock er omheen. Scherp de rillijnen aan en gebruik Tear & Tape om de strook te sluiten.Versier de Crumb Cake laag met een tekst en schuif de belly band om de kaart.


Wil je nou meer variaties zien van de Z-folds? Hop langs bij mijn collega's. Zij hebben ook super leuke uitvoeringen gemaakt die ik zeker wil uitproberen. Klik je op de button dan ga je automatisch naar Heike Vass met een geweldige creatie! Nog niet bij de andere deelnemers geweest?  Kijk snel wie je gemist hebt. Tot snel!Carmen Morris (Nederland)3 opmerkingen:

Sandi MacIver zei

such a pretty card Carmen, love it and thank you so much for joining us, we are thrilled to have you.

Heike - born2stamp.com zei

Great (warm) color combo! Your card is so beautiful!

Leonie Schroder zei

I love your card Carmen ... so glad you've joined us :)