Pages

woensdag 2 november 2016

Stamping Techniques 101 November 2016Goedemorgen op deze woensdag! Vandaag ben ik er weer met een kaartje voor de bloghop voor Stamping Techniques 101. Deze maand is het thema Monochromatic - Tone on Tone.


Dit is een super leuk thema! Hoe leuk is het om met een kleur te werken in verschillende tinten of gradienten. Ik heb gekozen voor de kleur Rich Razzleberry. Ik heb hiervoor cardstock gebruikt, een Classic Inktpad en het Ombre Inkpad. Voor de stempels heb ik gekozen voor Summer Sorbet, deze zijn ontworpen om te gebruiken met de Ombre Inkpads. Dit keer geen DSP maar het Fancy Frost Specialty DSP. Wit, ge-embost cardstock wat heel leuk is te gebruiken met de spons techniek.


Als eerste heb ik de hartjes afgedrukt met de Ombre inkt. In dit stempelkussen zitten een aantal verschillende kleurtjes tinten van Rich Razzleberry waardoor je een super gaaf kleurverloop krijgt. Vervolgens heb ik met een spons de achtergrond gesponst met Rich Razzleberry inkt. Daarna heb ik een Sponge Dauber gebruikt om het strookje gestreepte Fancy Frosted Specialty DSP te kleuren. Hiervoor heb ik gebruik gemaakt van de lichtste kleur inkt in het Ombre Inkpad. De kaart heb ik afgemaakt met Enamel Shapes in de kleur Razzleberry, een tekst uit de set Sentimenten (Teeny Tiny Sentiments).


Het werken in dit thema was hartstikke leuk. Je ziet dat je met heel weinig materialen al heel snel een mooi resultaat kunt bereiken. Wil je meer ideetjes op doen met deze techniek? Klik dan door naar mijn collega Heike Vass die weer een prachtige creatie laat zien. Andere collega's die meedoen vindt je in het onderstaande rijtje:


Carmen Morris (Nederland)

Hele gezellige middag en ik hoop je snel weer te zien bij een volgend blogberichtje!

6 opmerkingen:

Sandi MacIver zei

oh, I love it in that colour, so very pretty!.

Pssequimages zei

Rich Razzleberry is just so pretty for this design. I love this card! Beautiful and rich and sweet and simple. Thank you for Sharing.

France Martin zei

Great take of this monochromatic :)

Marine zei

Love it Carmen !

Susan P zei

Beautiful card, but I wish you would allow us to copy your samples. It's hard to reproduce if you do not allow this. Just sayin'. Thank you!

Patrice zei

Love how you created an ombre effect, looks fantastic