Pages

donderdag 9 mei 2013

Summer Silhouettes en Stamp-Off techniek

Deze keer ben ik voor de Workshopclub aan de slag gegaan met de set Summer Silhouettes. Deze set trok mijn aandacht vanwege de vele mogelijkheden van de verschillende stempels. Ik heb voor een aantal kaarten de Stamp-off techniek gebruikt. Bij deze techniek maak je gebruik van het feit dat als je een aantal keren achter elkaar afdrukt de afbeelding lichter wordt. Dit is ideaal als je diepte wilt creƫren in je kaart of wilt werken met ern lichtere tint van je favoriete kleur. Deze techniek maakt het mogelijk om met minder inktpads te werken.

De basis voor onderstaande kaart is een easelkaart van 10,5 x 14,5 cm waarbij ik op 7 cm vanaf de onderkant heb gerild.


Cardstock: Lucky Limeade, Island Indigo, Daffodill Delight, Whisper White
Inkt: Lucky Limeade, Island Indigo, Daffodill Delight, Real Red
Stempels: Friendly Sayings en Summer Silhouettes

Onderstaande foto laat het verloop van Lucky Limeade als je het 3 keer afdrukt. Op de kaart heb ik de bladeren slechts in 2 tinten afgedrukt.

Op onderstaande kaart heb ik de techniek toegepast om de bladeren lichter en de bloemen een tint lichter af te drukken om een groter contrast te krijgen ten opzichte van de uitgeknipte bloemen. Omdat ik het witte cardstock met slechts 2 kleuren heb gecombineerd was dit een uitkomt om toch verschillende kleurtinten te gebruiken.

Cardstock: Island Indigo,Whisper White
DSP: Summer Smooches
Inkt: Lucky Limeade, Island Indigo
Stempels: Friendly Sayings en Summer Silhouettes
Diversen: Basic Rhinestones.


Wil je ook eens meedoen met de Workshopclub om te kijken of het je aanspreekt om maandelijks een workshopkit te ontvangen samen met een door jou uitgekozen stempelset? 
Geef je op voor een Workshopclub Try-Out Kit in de maand juni!
Je doet dan eenmalig mee om te kijken of je het leuk vind om je voor een periode van 6 maanden vast te leggen. Vanaf 1 juli kun je dan eventueel starten in een nieuwe groep.
Opgeven voor de Try-Out Kit kan door een mailtje te sturen naar: caringforstamps@gmail.com. Vermeld in het onderwerp van de mail dat het gaat om de Try-Out Kit

3 opmerkingen:

Amanda zei

Wauw mooi meis, en ik maar denken en denken wat ik straks al eerste wil aanschaffen....

xx Amanda

Inge Groot zei

Mooi gedaan met de verschillende tinten groen, ben weg van de easel card. Supermooi gestempeld!

Scrap en Kaartenfun met Stampin-Up zei

Leuke vrolijke kaartjes Carmen!!